Accelerem l’acció conjunta: salva vides, renta’t les mans!

 a Dia Mundial

La higiene de mans salva milions de vides cada any quan es du a terme en el moment adequat, durant l’assistència sanitària.

És un signe de respecte per als qui la necessiten, que protegeix la salut de les persones usuàries i del col·lectiu de professionals que la presten.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que disposa d’un Pla d’higiene de mans i d’un grup específic per promoure aquest gest, se suma avui divendres a la commemoració d’aquest dia mundial.

Des del 2009, cada 5 de maig l’Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora el Dia Mundial de la Higiene de Mans, amb l’objectiu de conscienciar, tant els professionals sanitaris com a la ciutadania en general de la importància de portar a terme aquest petit gest que pot arribar a salvar vides.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, compromès amb una atenció de qualitat i segura, se suma també a la commemoració d’aquest dia, promogut des del Departament de Salut, impulsant i promovent el rentat per part de professionals i persones usuàries del centre. En aquesta línia, des de 2013, compta amb un Pla d’higiene de mans i la creació d’un grup específic per facilitar el desenvolupament de les diferents accions vinculades al tema.

Duent a terme una bona higiene de mans és possible accelerar l’acció per prevenir les infeccions i la resistència antimicrobiana en l’assistència sanitària, a més de construir una cultura de la seguretat i la qualitat on la millora de la higiene de mans sigui un tema de màxima prioritat.

Tot i que la responsabilitat correspon als professionals sanitaris, també és recomanable estimular la participació ciutadana en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de mans. Des de la pandèmia per COVID-19, molts països han mostrat avenços i un fort compromís en l’escalada d’aquestes mesures d’higiene, però segons l’OMS “el progrés és lent i els guanys estan en perill”.

A més d’un tema cabdal de salut, la higiene de mans és també una inversió intel·ligent, que retorna un rèdit excepcional per cada euro invertit.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç del Departament de Salut.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search