L’envelliment és un procés evolutiu, dinàmic, una etapa més del cicle vital de la persona. Segons dades del Fons de Població de les Nacions Unides, el 9,6% de la població mundial té 65 anys o més i, aquest percentatge, augmenta fins el 19,7% en els països més desenvolupats. L’esperança de vida ha anat augmentant al llarg dels anys i actualment està en els 71 a 75 anys, essent encara més alta en els països desenvolupats.
Així doncs, les persones viuen més anys i la majoria ho fan en unes condicions físiques i psíquiques que les permeten viure de forma autònoma i gestionar la seva pròpia vida, però també és cert que, a mesura que envellim, és més probable que necessitem suport d’altres persones en la nostra vida quotidiana i siguem una mica més dependents.
És important arribar a la vellesa amb la millor qualitat de vida possible. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix l’envelliment actiu com «el procés d’optimització de les oportunitats de salut (física, mental i social), participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen».
Apunta’t al webinar “Envelliment actiu. Claus per a una vellesa amb millor salut mental”, organitzat per la plataforma SOM Salut Mental 360º que tindrà lloc el pròxim dimarts 19 d’octubre a les 18 hores.
Modera: