L’IRSJD obté la reacreditació com a centre de CERCA amb una qualificació d’excel·lent
- La distinció reconeix l’excel·lència científica i el compromís de l’Institut amb la recerca de qualitat i l’impacte social
- La directora de CERCA, la Dra. Laia Pellejà, va visitar ahir el Parc Sanitari Sant Joan de Déu per conèixer els projectes que s’hi desenvolupen
L’Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD), format per l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la Fundació de Recerca Sant Joan de Déu, ha obtingut la reacreditació com a centre CERCA amb la segona millor puntuació en l’avaluació de la institució de la Generalitat de Catalunya. Aquesta distinció reconeix l’excel·lència científica i el compromís de l’IRSJD amb la qualitat i l’impacte social.
L’informe de la Comissió d’Experts de CERCA destaca una progressió clara de l’Institut, respecte de l’avaluació anterior. Amb la nova distinció, l’Institut se situa en el mapa dels centres de recerca d’excel·lència de Catalunya. Aquest segell de qualitat impulsa la competitivitat, la transparència i la transferència de coneixement a la societat.
La millora en l’acreditació arriba en un moment clau per a l’Institut, que promou un model únic centrat en la recerca biomèdica infantil, la salut mental i la salut maternofetal. “L’acreditació CERCA ens consolida dins del sistema de recerca català i ens obre noves oportunitats per créixer, captar talent i establir col·laboracions estratègiques tant nacionals com internacionals”, explica el Dr. Joan Comella, director de l’IRSJD.
Durant la visita a les instal·lacions de Sant Boi de Llobregat, la directora de l’Institut CERCA, la Dra. Laia Pellejà, ha conegut els principals projectes d’investigació liderats des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. El Dr. Josep Maria Haro, director de la Unitat de Docència, Recerca i Innovació del Parc, ha presentat diversos projectes, entre els quals destaquen l’estudi de l’ús de la teràpia AVATAR en el tractament de la psicosi, liderat per la psicòloga Susana Ochoa; el projecte d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries en l’Atenció Primària i la Salut Mental, dirigit per la Dra. Maria Rubio-Valera; i el projecte de rehabilitació per a persones amb paràlisi facial, FaceRehab.
CERCA i l’IRSJD coincideixen en la necessitat de seguir treballant i sumant esforços per continuar generant coneixement de valor i fomentar aliances estratègiques que permetin posar especial èmfasi en la necessitat de reforçar la transferència de resultats al sistema de salut i a la societat.